Uitnodiging #dtv: Hoe realiseer je als burgerinitiatief je eigen ecowijk?

Van: ons contactpersoon bij de provincie Gelderland

Geachte deelnemer,
Hartelijk dank voor u deelname aan de bijeenkomst: #durftevragen: Hoe realiseer je als burgerinitiatief je eigen ecowijk?
De provincie helpt Gelderse initiatieven met hun gezamenlijk woonproject. We zien steeds vaker dat initiatiefnemers graag een ecowijk of ecodorp wil realiseren. Maar wat is nu een duurzame wijk en hoe organiseer je dat als initiatief samen met alle betrokken partijen? Vaak is zo’n wooninitiatief zowel nieuw voor de initiatiefnemers als ook voor de desbetreffende gemeente. Het proces is een zoektocht voor iedereen. Daarom nodigen wij een aantal Gelderse initiatieven uit samen met hun gemeente voor #dtv middag. Tijdens deze middag worden we eerst rondgeleid bij twee mooie en leerzame CPO-projecten, om daarna met elkaar in gesprek te gaan. Een gesprek met als doel dat iedereen van elkaar leert, elkaar inspireert en elkaar verder brengt. Een #dtv is een dynamische vorm van intervisie waarbij we gebruik maken van de sociale meerwaarde, kennis en ervaring, en vooral de creativiteit van de hele groep.
Kenmerk voor #dtv is enerzijds de menselijke drijfveer een ander te helpen, we staan direct klaar wanneer iemand ons nodig heeft. En als we met een hele groep kunnen helpen dan geeft dat nog meer voldoening. Anderzijds moet je wel durven vragen; hulp vragen is nooit makkelijk, maar met elkaar zorgen we ervoor dat het probleem helder wordt en dat de vraagsteller met een lading tips en trucs naar huis gaat!
Programma donderdag 21 november: Vanaf 14.15 uur: We verzamelen op het ontvangstadres Ringmus 50 in Olst. 14.30 – 15.00 uur: Rondleiding op <www.vriendenerf.nl/> Vriendenerf
– Ringmus in Olst 15.15
– 15.45 uur: Rondleiding op <www.aardehuis.nl/nl/> Aardehuis
– Rietgors in Olst 16.00 – 18.00 uur: #dtv: Een gesprek in het Holstohus <uthuus.nl/contact/> , Jan Schamhartstraat 5 in Olst. We sluiten af met een hapje en een drankje.
De volgende partijen zijn deze middag aanwezig: – Initiatief de Groene MorgenWoningstichting Valburg, Marc Jansen – Initiatief E-lab
– Gemeente Beuningen, Maartje Radsma – Initiatief Ecodorp Nederasselt  – Gemeente Heumen, Ivo Verploegen – Initiatief Toekomstmuziek, Nijmegen – Gemeente Olst-Wijhe, Alfons Ganzevles (alleen bij gesprek) – Initiatief Vriendenerf – Initiatief Aardehuis – Spectrum, gespreksleider René Stern – Provincie Gelderland
#dtv Wij hebben u uitgenodigd omdat u voornemens bent de haalbaarheid te onderzoeken van uw initiatief, of dat u onlangs bent gestart met dit onderzoek. Of u bent als organisatie betrokken bij een initiatief dat een duurzame buurt wilt realiseren. In het gesprek na de twee rondleidingen staan de vragen van de vier Gelderse initiatieven centraal. Wellicht kan ieder initiatief alvast nadenken met welke vraag u geholpen wil worden?
Graag tot 21 november!
Met vriendelijke groet,
Christa Jakobs, projectleider Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Rob van Oosterom, projectleider SteenGoed Benutten Caroline Mijnhout, planbegeleider Ruimte
Christa Jakobs | projectleider | programma Ruimte en Wonen | programma SteenGoed Benutten – Collectief Particulier Opdrachtgeverschap | Provincie Gelderland | T 026 359 9817 | c.jakobs@gelderland.nl | www.gelderland.nl
Werkdagen: maandag, dinsdagochtend, woensdag, donderdagochtend.

P.S.: Het coalitieakkoord “Samen voor Gelderland” blaakt van ambitie op het thema Wonen. En gedeputeerde Wonen & Werken Peter Kerris ook! <wonenenruimte.gelderland.nl/praat+mee/1395615.aspx> Lees en reageer op zijn opiniestuk. Gepubliceerd in De Gelderlander.

PS: De provincie Gelderland ontvangt uw post graag digitaal via post@gelderland.nl

Zelf aan de slag met wonen en zorg? Start op onze digitale leidraad langer zelfstandig wonen.

<wonenenruimte.gelderland.nl/default.aspx> Stel je vraag of deel je kijk op Wonen, en laat je inspireren door anderen. Kijk op ons forum Wonen en Ruimte.
<woningmarktmonitor.gelderland.nl/> Op zoek naar cijfers over de Gelderse woningmarkt? Kijk op onze <woningmarktmonitor.gelderland.nl/> monitor voor cijfers in jouw gemeente en regio.

**** Disclaimer **** <www.gelderland.nl/Disclaimer-e-mailbericht>